رییس جمهوری آمریکا، مطلبی را به صورت علنی مطرح کرد که دستیاران ارشد او هفتهها به صورت محرمانه در مورد آن بحث میکردند. او این بار از انتقال به "موقعیتی دیگر" در عراق، پس از تکمیل طرح افزایش نیروهای نظامی در فصل تابستان خبر داد.
روزنامه "واشنگتن پست"، روز پنجشنبه نوشت: وقتی بوش تحت فشار قرار گرفته بود که آیا از طرح دومی موسوم به طرح " "Plan Bبرای دوره پس از افزایش نیروهای نظامی صحبت میکند، گفت: "در حقیقت من آن را طرحی میخوانم که "بیکر- همیلتون" پیشنهاد آن را دادهاند، در نتیجه من آن را Plan B-H میخوانم."
به نوشته واشنگتن پست، آیا این همان طرح بیکر- همیلتون نیست که نویسندگان آن توسط روزنامه محافظهکار "نیویورک پست" در ماه دسامبر "میمون های تسلیم" لقب گرفته بودند؟ آیا این همان گزارش بیکر- همیلتون نیست که به نظر میرسد کلیت آن با تصمیم ماه ژانویه بوش برای اعزام ۳۰هزار نیروی نظامی دیگر به عراق نابود شد؟
این روزنامه مینویسد: بله این همان طرح بیکر- همیلتون است که به نظر میرسد هم اکنون به سیاست اصلی کاخ سفید تبدیل شده است. مقامات دولت تاکید میکنند که بوش همواره از این طرح حمایت کرده بود و هم اکنون این طرح پس از شش ماه تاخیر بار دیگر مطرح شده و احتمالا شش ماه دیگر نیز احتیاج دارد تا بار دیگر روحیه دو حزبی را بازگرداند.
واشنگتن پست نوشته است: اکنون سووال این است که بوش چه زمانی طرح Plan B-Hرا آغاز خواهد شد. این سووال باعث شده است برخی فرماندهان نظامی و دیپلماتهای آمریکا در بغداد، اعضای کنگره و دولتهای خارجی با وضعیتهای دشواری مواجه شدند.
""آنچه باعث شده است کاخ سفید به دنبال یک راهبرد دوم باشد، این احساس است که جدول زمانی سیاسی در واشنگتن همگام با جدول زمانی سیاسی در بغداد نیست. سرعت عقربهها در آمریکا باید کاهش یابد و سرعت عقربهها در عراق نیز باید افزایش یابد.
مقامات به این نتیجه رسیدهاند که بهترین راه برای همگامسازی ساعتها، اتخاذ سیاستی با بلند پروازی کمتر و بادوامتر است، سیاستی که بر آموزش ارتش عراق، عملیات نیروهای ویژه آمریکا علیه القاعده، آغاز ارتباطات دیپلماتیک با ایران و کاهش نیروهای آمریکا متمرکز است و نام این سیاست به اختصار همان بیکر- همیلتون بود.
در جبهه سیاست داخلی نیز مقامات کاخ سفید تاکید دارند که پیروزی هفته گذشته آنها در به تصویب رساندن بودجه جنگ ممکن است چندان دوام نیاورد.
بودجه دوباره در پایان سپتامبر پایان خواهد یافت و نشانههای زیادی وجود دارد که جمهوریخواهان نیز آنگاه به همراه دمکراتها خواستار عقب - نشینی نیروها از عراق خواهند شد.
این در حالی است که ژنرال "دیوید پترائیوس" فرمانده نیروهای نظامی آمریکا در عراق قرار است پیش از رایگیری ماه سپتامبر، گزارشی را در مورد وضعیت امنیتی عراق اعلام کند، بویژه که بسیار بعید است او بتواند ادعا کند طرح آمریکا در بغداد موفقیت آمیز بوده است.
به گفته مقامات کاخ سفید، تغییر اعضای تیم دولت آمریکا در عراق (از "جاش بولتن" در کاخ سفید تا "رابرت گیتس" وزیر دفاع، دریادار "ویلیام فالون" فرمانده مرکز فرماندهی تا "رایان کروکر" سفیر و ژنرال پترائیوس) باعث شده است نگاهی متفاوتی به عراق داشته باشند.
سووالی که هم اکنون بوجود میآید این است که آیا طرح B-Hاز همان حمایت دو حزبی که در دسامبر گذشته برخوردار بود برخوردار خواهد شد یا خیر.
مقامات دولت آمریکا تاکید کردند بسیار بعید است حتی در صورت اتخاذ چنین راهبردهایی نانسی پلوسی Nancy Pelosiرییس مجلس نمایندگان آمریکا به مخالفتهای خود با بوش پایان دهد.
هرچند بسیار بعید است رهبران دمکرات برای رسیدن به اجماع به بوش بپیوندند، ولی مقامات کاخ سفید امیدوارند با اتخاذ طرح بیکر-همیلتون بتوانند به اجماع جدیدی دست یابند. هدف آنها این است که این سیاست جدید به اندازهای از حمایت گسترده برخوردار باشد که به دولت بعدی نیز انتقال یابد.
بهترین امید برای رسیدن به این هدف به مذاکرات دیپلماتیک با ایران بستگی دارد که هفته گذشته در بغداد آغاز شد.
منابع آمریکایی گفتهاند در جلسه چهار ساعته مقامات ایران و آمریکا، کروکر و همتای ایرانی او در این جلسه در مورد منافع مشترک دو کشور در موفقیت دولت تحت کنترل شیعیان صحبت کردند.
سفیر آمریکا نیز تاکید کرده است که ایرانیان در عمل نیز به اظهارات خود عمل کنند. در صورتی که تهران این اقدام را انجام دهد، آنگاه طرح B-H آمریکا میتواند جنبهای واقعی بیابد.
آنچه به آن احتیاج داریم زمان است. "عباس عراقچی" معاون وزیر امور خارجه ایران این هفته در گفت وگو با "فایننشال تایمز" اعلام کرد، علیرغم اینکه از طرح خروج نیروهای آمریکایی از عراق حمایت میکند، ولی خروج ناگهانی ممکن است باعث ایجاد هرج و مرج و جنگ داخلی در عراق گردد که ممکن است این کشور را به کشوری شکست خورده تبدیل کند.
این یک واقعیت است زیرا هیچکس خواستار عقب نشینی فوری نیروها از عراق نیست.
"ولید معلم" وزیر امور خارجه سوریه نیز در دسامبر گذشته گفته بود عقب نشینی فوری آمریکا از عراق "غیر اخلاقی" خواهده بود ولی آیا سیاستمداران آمریکایی در این زمینه توافق خواهند داشت؟ ما در فصل تابستان متوجه این مساله خواهیم شد."" !؟
منبع : خبرگزاری جمهوری اسلامی
بازدید د?روز: 1
کل بازدید :85444
نویسندگان وبلاگ :
آوای2 (@)[0]
آوای3 (@)[4]
آوای 4[0]
آوای 5 (@)[28]
امام فقید و اندیشور فرزانه ی ما فرموده اند : « اسلام چیزی است که از خدا آمده است و باید حفظ بشود و اگر خدای نخواسته این پیروزی که دنبال این انقلاب به دست آمده است به واسطه سستی ما, به واسطه ضعف تبلیغ ما, به واسطه ضعف حضور, ملت ما به شکست (خدای نخواسته) برسد بدانید که اسلام تا قرن ها دیگر نمی تواند سربلند کند. تکلیف بزرگی است و همه باید این تکلیف بزرگ را بپذیریم»------------- سه باید امام را همیشه بیاد داشته باشیم : 1. انقلاب باید پیروز شود. 2.خرمشهر باید آزاد شود.3.اسرائیل باید نابود گردد.
خبر گزاری قدس [179]
بازتاب [218]
مقاومت اسلامی لبنان [152]
بچه های قلم [89]
باشگاه مطلاعاتی و تحقیقاتی صهیونیسم [132]
مرکز اطلاع رسانی فلسطین [151]
مبارزین [135]
[آرشیو(8)]
شمیم یار
نی لبک عشق
غالبون
اقالیم قبله
انجمن دانشجویان حامی قدس
یا قدس ؛ اناقامدون
طاووس
مرکز عرضه محصولات فرهنگی ضد صهیونیستی